CRÒNICA CINEFÒRUM – INSIDE JOB

La segona sessió del cinefòrum organitzat pel col·lectiu dels indignats de Benicarló va tenir lloc el passat dimecres al bar “El Candil”. En aquesta ocasió, preveient que es repetís la nombrosa assistència de l’anterior projecció, es va poder gaudir del tant premiat documental Inside Job en dues pantalles: una al pis de dalt del local i l’altra a la planta baixa.

Inside Job tracta sobre la crisi financera que va començar al 2008. La metodologia duta a terme per construir aquest film ha estat la investigació i entrevistes a financers, polítics, periodistes i economistes per tal d’explicar les causes de la crisi econòmica mundial. La pel·lícula parteix del cas islandès per endinsar-nos en la complexa trama d’interessos polítics i econòmics que determinen el sistema capitalista i ens han conduït a la situació actual.

Després del visionat, va tenir lloc, com estava previst un debat obert conduït per Rafa Sartorio, en el qual es va registrar una alta participació dels assistents. Es va començar posant de manifest que seria interessant que es fes un documental semblant a Inside Job on s’entrevistés als agents econòmics del cas espanyol. Es va fer referència al moviment 15M com un col·lectiu de pressió popular amb la tasca de despertar consciències.

 El punt del central del debat va ser la referència a que l’actual crisi no és només una crisi econòmica sinó també de valors i de sostenibilitat. El moderador, va insistir en que és important separar els camps de reflexió i que és important no barrejar la moral en l’anàlisi social, polític i econòmic.

La conclusió de la xerrada va ser que el que està en dubte és el propi sistema capitalista i que la solució no està en reparar-ho. El que s’ha de fer és canviar el sistema perquè aquest ja no ens dóna respostes.

El dimecres 16 de novembre finalitzarà aquest primer cicle de cinefòrum amb el documental-comèdia The Yes Men Fix the World a les 21h al bar El Candil (Pl. Mercat Vell, 4).

Comments are closed.